Българите не сме сърби! Спрете с евтините проруски провокации! МВнР

...
 Българите не сме сърби! Спрете с евтините проруски провокации! МВнР
Коментари Харесай

ВМРО към сръбския СЕМ: Българите не сме сърби! Спрете с евтините проруски провокации

 „ Българите не сме сърби! Спрете с евтините проруски провокации! Министерство на външните работи би трябвало да отговори ”. Тази позиция показаха от партия Вътрешна македонска революционна организация откакто през вчерашния ден зам.-председателят на сръбския медиен регулатор разгласи, че българите били сърби.

„ Ако някой в Сърбия се чуди какви са шопите, да прочете за Шопската дивизия ”, предложиха му българските воеводи.

Коментарът идва не от елементарен човек в някоя обществена мрежа, а от Милорад Вукашинович, заместник-председател на Съвета за контролиране на електронните медии в Сърбия (съответствието на българския Съвет за електронни медии). Той с забележима ненаситност прави провокативния коментар ”, пишат от българската политическа платформа и оспорват „ занимателните балкански дивотии за това чия е шопската салата и така нататък ”.

Припомняме, така наречен „ шопска салата ” е търговски трик на някогашния народен туристически оператор „ Балкантурист ”.

„ Цялото присъединяване на Вукашинович е изпълнено с проруски бълнувания за прекрояване на границите на Балканите и сръбски изход на адриатическия бряг. Западът е показан като колонизатор ”, пишат воеводите и приканват българското външно министерство да реагира, тъй като изказванията са от формален представител. „ При това, представител, чиято служба е да съблюдава медийната среда, информацията и културата ”, пишат те.

„ Абсурдно е публиката да слуша сходни теории, само че истината е, че още от великосръбското „ Начертание “ на Илия Гарашанин от средата на деветнайсетия век, Сърбия пропагандира асимилаторска политика по отношение на българите. Плодовете на тази политика в Македония, да вземем за пример, са забележими ясно през днешния ден ”, се споделя в позицията и се прави извода, че това са по-скоро проруски ползи.

„ Пък, в случай че тези хора съществено са се замислили дали шопите са по-близки до сърби или до българи, добре е може би да си напомнят за делото на желязната шопска дивизия. В Първата международна война, да вземем за пример, тази дивизия бързо съумява да върне шопски и торлашки земи и в днешна Сърбия. Защото популацията там още приказва за западни български околности и знаково назовава единия приток на Морава Българска Морава ”, пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР